Siirry sisältöön
Ilosaarirock 12.–14.7.2024 • JOENSUU

Ilosaarirockin festivaalialue uudistuu

Mediatiedote 7.3.2024.

Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluva Ilosaarirock uudistaa festarialuettaan tulevana kesänä. Joensuun Laulurinteen tapahtumapuistossa järjestettävän festivaalin taka-alue eli rinteen päälle avautuva suuri nurmikenttä kokee mittavan muodonmuutoksen muun muassa uuden näyttävän esiintymislavan myötä. Ilosaarirock järjestetään 12.–14. heinäkuuta 2024.

Alueuudistus kasvattaa Ilosaarirockin yleisöalueiden yhteispinta-alaa ripauksen, mutta lisäneliömetrejäkin merkittävämpää tilantuntua taka-alueelle luo uusi ulkolava, joka korvaa Ilosaarirockin katetun, Tähtitelttana tunnetun esiintymislavan. Uuden ulkolavan nimi paljastetaan myöhemmin keväällä.

– Ollaan mietitty taka-alueen uudistamista jo useamman vuoden ajan, ja nyt saadaan yksi Suomen kauneimmista festarialueista vieläkin fiksummin käyttöön. Taka-alue väljenee ja aukeaa tulevana kesänä ihan uudella tavalla festarikansalle, kun ulkolavan ohjelmaa voi seurata vähän joka ilmansuunnasta, hehkuttaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Alueuudistus tuo toivottuja muutoksia myös Ilosaarirockin VIP-palveluihin, kun taka-alueen VIP-tilat siirtyvät uuden ulkolavan viereen. VIP-alueelta on jatkossa siis suora näkymä niin lavalle kuin yleisöönkin.

– Aiempaa avonaisempi nurmikenttä, uusi lava ja lavaa kehystävät isot baarialueet tekee meidän taka-alueesta melkoisen keitaan, jossa uskotaan festarivieraiden viihtyvän entistä paremmin ja pidempään. Ja tunnelmahan se tulee olemaan ihan järisyttävän pöhkö, varsinkin illan viimeisten keikkojen aikana, kun aurinko painuu lavan takana Pyhäselän horisonttiin. Se voidaan luvata, hekumoi Hattunen.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 12.–14. heinäkuuta 2024. Tapahtumaviikonlopun aikana festivaalilla esiintyy yli 60 artistia yhteensä neljällä eri lavalla. Ilosaarirockin kolmen, kahden ja yhden päivän liput sekä kolmen ja yhden päivän VIP-liput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi sekä Lippu.fi:n ja Tiketin palveluissa.

Suomen suurimpiin ja Euroopan vanhimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluvaa Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 lähtien itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Ilosaarirock siirtyi nykyiselle tapahtumapaikalleen Joensuun Laulurinteelle vuonna 1991. Festivaalin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa.

Ilosaarirockin aluekartta: www.ilosaarirock.fi/info

Lisätiedot ja haastattelut:
Promoottori Panu Hattunen, 050 506 7405