Siirry sisältöön
Ilosaarirock 12.–14.7.2024 • JOENSUU

Festivaalin ehdot

Osallistumalla Ilosaarirockiin sitoudut tiettyihin festivaalin ehtoihin, joihin kuuluvat esimerkiksi lippuehdot, festivaalin kuvauskäytänteet sekä erilaiset turvallisuuskäytännöt ja -ohjeet, kuten turvallisemman tilan periaatteista kertova Rokkietikettimme.

Festivaalin ehtojen tarkoituksena on selkeyttää Ilosaarirockiin osallistuvien henkilöiden oikeuksia ja velvollisuuksia sekä samalla varmistaa, että kesän paras viikonloppu on kaikille tasa-arvoinen, turvallinen ja varmasti se kesän paras. Festivaalin ehtojen noudattaminen on edellytys Ilosaarirockiin osallistumiseen.

PÄÄSYLIPUT

Ilosaarirockin virallisia lippukumppaneita ovat Tiketti sekä Lippu.fi. Suosittelemme, että ostat lipun Ilosaarirockiin vain näiden lipunvälittäjien kautta. Emme voi taata kolmansilta osapuolilta ostettujen pääsylippujen aitoutta, pois lukien Tiketin sekä Lippu.fi:n ylläpitämien jälleenmyyntipalveluiden (LiputOn sekä fanSALE) kautta myydyt liput. Väärinkäytösten estämiseksi, ethän jaa kuvaa lipun viivakoodista sosiaalisessa mediassa. Ilosaarirock ei vastaa kadonneista tai esimerkiksi kuluneista printtilipuista – pidäthän siis pääsylipustasi hyvää huolta!

Kaikki Ilosaarirockin pääsyliput vaihdetaan rannekkeisiin ennen festivaalialueelle pääsyä. Rannekkeen avulla pääset kulkemaan sisään ja ulos festivaalialueelta pitkin festaripäivää.

Ilosaarirockin lippuja ei saa käyttää kilpailujen tai arvontojen palkintoina ilman festivaalijärjestäjän nimenomaista kirjallista lupaa. Myös Ilosaarirockin brändin ja siihen liittyvien logojen, symboleiden ja grafiikoiden käyttö yrityksen markkinoinnissa on kiellettyä ilman erillistä kirjallista lupaa festivaalijärjestäjältä.

Ilosaarirockissa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Osallistuessasi tapahtumaan sitoudut esittämään myös tarvittavat todenteet, kuten esimerkiksi virallisen henkilöllisyystodistuksen ikärajavalvotulle ravintola-alueelle pyrkiessä.

Ikä­ra­jat

Ilosaarirock on ikärajaton tapahtuma. Suosittelemme kuitenkin, että alle 12-vuotiaat saapuvat festivaalille huoltajan seurassa.

Alle 8-vuotiaat lapset pääsevät tutustumaan Ilosaarirockiin huoltajan seurassa ilmaiseksi yhtenä valitsemanaan päivänä. Ilosaarirockiin myydään myös erillisiä, 8–12-vuotiaille lapsille tarkoitettuja yhden päivän lippuja. Lapsen ikä on todistettava pyydettäessä joko henkilöllisyystodistuksella tai muulla kirjallisella dokumentilla.

Mikäli tulet Ilosaarirockiin lasten kanssa, vietäthän festivaalia lasten ehdoilla. Tarjoathan lapsille turvallisen ja päihteettömän festivaalikokemuksen. Huomioithan myös, ettei pimentyvä ilta ja kymmentuhatpäinen yleisömassa ole oikea ympäristö lapsille.

Osa Ilosaarirockin palveluista on tarkoitettu vain täysi-ikäisille eli 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Tällaiset palvelut ovat saatavilla ikärajavalvotuilla alueilla, joita ovat esimerkiksi kaikki Ilosaarirockin baarialueet sekä kaksi erillistä VIP-aluetta. Alle 12-vuotiaat lapset ovat tervetulleita VIP-alueille yhdessä huoltajan kanssa klo 19 saakka jokaisena festivaalipäivänä. Pääsy VIP-alueelle edellyttää VIP-lippua myös lapselta.

Muu­tok­set jär­jes­te­lyis­sä

Pidätämme oikeuden muutoksiin Ilosaarirockin ohjelmistoa, aikatauluja ja muita järjestelyjä koskien. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Elävän musiikin alan yleisten käytäntöjen mukaisesti festivaali nähdään useista esiintyjistä, taiteesta ja elämyksistä koostuvana kokonaisuutena, jolloin yksittäisen artistin peruuntuminen ei ole peruste lipun palauttamiselle tai hyvitykselle.

Ilosaarirock on ulkoilmatapahtuma, joka järjestetään säästä riippumatta. Sade, lämpötilamuutokset tai vastaavat olosuhteet eivät ole perusteita lipun palauttamiselle tai hyvitykselle.

Mikäli Ilosaarirock peruttaisiin kokonaan järjestäjän toimesta, on lippujen palautus tai seuraavalle vuodelle siirtäminen mahdollista.

KUVAUSKÄYTÄNTEET

Ilosaarirockin festivaalialueella ja sen välittömässä läheisyydessä valokuvataan ja videokuvataan materiaalia festivaalin markkinointia ja viestintää varten. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt, että saatat esiintyä Ilosaarirockin markkinoinnin ja viestinnän materiaaleissa tulevaisuudessa. Nämä materiaalit voivat näkyä festivaalin omien markkinointi- ja viestintäkanavien lisäksi myös Ilosaarirockin kumppaneiden ja muiden kolmansien osapuolien kanavissa.

Emme koskaan saata ketään Ilosaarirockiin osallistunutta huonoon valoon. Selkeästi alaikäisiltä lapsilta ja heidän huoltajiltaan pyydetään aina erikseen suullinen lupa kuvien ja videoiden käyttöön festivaalin kanavissa.

TURVALLISUUS

Ilosaarirockin lähestyessä julkaisemme kattavan listan festivaalialueen sallituista ja kielletyistä esineistä ja aineista. Lopulliset päätökset esineiden ja aineiden turvallisuudesta tekee kuitenkin aina festivaalin järjestyksenvalvojat turvatarkastuksen yhteydessä.

Festivaalilla voi esiintyä ajoittain ruuhkaa, kovaa melua, tupakansavua tai muuta epämiellyttäväksi koettavaa. Ilosaarirock ei ole vastuussa mahdollisista vaatteiden tai muiden varusteiden rikkoutumisesta tai likaantumisesta.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen sekä kaverin olkapäille nouseminen on kielletty. Mosh pitit ja wall of deathit ovat sallittuja. Muista aina pittietiketti: auta kaatunut heti ylös, varmista kunto ja auta poistuva turvallisesti pois. Järjestyksenvalvojat tarkkailevat pittien toimintaa ja voivat harkinnanvaraisesti keskeyttää ne.

Tapahtumarakenteiden hajottaminen tai niiden päälle kiipeäminen on kielletty. Rakenteiden rikkomisesta kiinni jäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Festivaalialueella pätevät Suomen lait, ja yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavat henkilöt voidaan poistaa festivaalialueelta. Henkilö voidaan poistaa festivaalialueelta myös, mikäli hänen oma turvallisuutensa vaarantuu esimerkiksi päihtymystilan seurauksena.

ROKKIETIKETTI

Ilosaarirock kuuluu meistä jokaiselle. Festivaalilla ei ole sijaa minkäänlaiselle syrjinnälle, häirinnälle tai epäasialliselle käytökselle. Osallistumalla Ilosaarirockiin sitoudut toimimaan Rokkietiketin mukaisesti.

Puutumme välittömästi kaikkiin järjestäjän tietoon saatettuihin häirintätapauksiin. Rokkietiketin rikkominen voi olla peruste festivaalilta poistamiseen.

Rokkietiketti

Kunnioita muita
Kunnioita jokaisen festarivieraan fyysistä ja psyykkistä tilaa sekä itsemääräämisoikeutta. Muista, että ei on aina ei – kunnioita muiden asettamia rajoja. Kohtele myös toisten omaisuutta ja ympäröivää luontoa kunnioituksella.

Älä oleta
Älä tee minkäänlaisia oletuksia muista ihmisistä. Ota kaikki ihmiset vastaan avoimen ennakkoluulottomasti, ja anna jokaiselle tilaa olla täysin oma itsensä.

Kysy lupa
Älä koske toista ilman lupaa – erilaiset apuvälineet mukaan luettuna. Kysy lupa myös toisen fyysiseen tilaan astumiseen. Muista, että suostumuksen tulee olla aina molemminpuolista.

Kohtele lämmöllä
Älä arvostele, pilkkaa, syrji tai nolaa ketään puheillasi tai käytökselläsi – edes vitsillä. Kohtele kaikkea ympärillä olevaa lämmöllä ja kunnioituksella.

Pidä puolia
Kesän parhaan viikonlopun tunnelmasta vastaamme me kaikki yhdessä. Muista, että toimintasi vaikuttaa myös muihin festivaalikävijöihin. Puutu epäasialliseen käytökseen ja pidä omia sekä muiden puolia.

Kuuntele ja kanna vastuu
Jos saat palautetta toiminnastasi, ota se avoimena vastaan. Pyydä anteeksi, jos olet toiminnallasi tai sanoillasi loukannut muita henkilöitä tai toisen omaisuutta tahattomasti tai tahallisesti.

Kiitos, kun noudatat Ilosaarirockin ehtoja. Yhteisiin pelisääntöihin sitoutumalla varmistamme, että kesän paras viikonloppu on varmasti kaikille se kesän paras.

Pidätämme oikeuden festivaaliehtojen muutoksiin.