Siirry sisältöön
Ilosaarirock 12.–14.7.2024 • JOENSUU

Ilosaarirock lähenee – festivaalin pystytys Laulurinteellä on alkanut

Mediatiedote 1.7.2024.

Ensi viikolla juhlittavan Ilosaarirockin pystytystyöt ovat alkaneet Joensuun Laululavan alueella. Festivaali aiheuttaa tilapäisiä muutoksia Laulurinteen ja sen lähialueiden toiminnoissa sekä liikennejärjestelyissä aikavälillä 1.–19. heinäkuuta. Varsinaista festivaaliviikonloppua vietetään Laulurinteellä perjantaista sunnuntaihin 12.–14. heinäkuuta.

Joensuun Laululavan alue ja nurmikenttä sen takana sekä Lähtelän puistikko on varattu ja suljettu Ilosaarirockin pystytys- ja purkutöiden takia 1.–19. heinäkuuta. Alueen läpi kulkeminen ja lenkkeily on turvallisuussyistä kielletty koko tämän ajan.

Joensuun ravirata suljetaan 5.–18.7. väliseksi ajaksi. Linnunlahden uimaranta sulkeutuu Ilosaarirockin festivaaliviikon maanantaina 8.7. ja on poissa käytöstä torstaihin 18.7. saakka. Raviradan parkkipaikat on varattu Ilosaarirockin käyttöön 10.–16.7.

– Alueiden sulkeminen on lähiasukkaiden sekä Linnunlahden alueella liikkuvien ihmisten turvallisuuden kannalta käytännön pakko, sillä festarin pystytys- ja purkutöiden aikana Laulurinteellä liikkuu aivan valtava määrä tavaraa, isoja rekkoja ja lukuisia erikokoisia työkoneita, kertoo Ilosaarirockin tuotantopäällikkö Katri Kilpiä.

Alueiden sulkemisen lisäksi Ilosaarirock aiheuttaa tilapäisiä muutoksia Laulurinteen ja sen lähialueen liikennejärjestelyissä. Linnunlahdentie on suljettu tapahtuman ajan kaikelta liikenteeltä välillä Takilatie-Länsikatu.

Linnunlahdentie välillä Hallitie-Lähteläntie on suljettu ma 8.7. klo 8:00 – ma 15.7. klo 20:00. Ajo tänä aikana tapahtuu reittiä Hallitie-Kuntopolku-Lähteläntie pitkin.

Linnunlahdentie suljetaan läpikulkuliikenteeltä torstaina 11.7. kello 18. Ajo Tiedepuiston parkkihalliin on sallittu. Huomioithan, että ajoreitti parkkihalliin kulkee Tiedepuiston kulmalta, reitti on ohjeistettu kyltein. Linnunlahdentie avataan maanantaina 15.7. kello 8:00.

Länsikatu väliltä Kalastajankatu-Eteläkatu sekä Papinkatu väliltä Länsikatu-Sepänkatu suljetaan liikenteeltä perjantaina 12.7. kello 8:00. Pihoihin ajo on sallittu lähialueen asukkaiden ajoluvilla. Kadut avataan maanantaina 15.7. kello 8:00.

Ajo Hasanniemeen tapahtuu sujuvasti Sepänkatua pitkin.

Lipunmyynti kiihtyy

Ilosaarirockin lähestyminen näkyy myös tapahtuman kiihtyvässä lipunmyynnissä. Etenkin kaikki festivaalin päätöspäivän eli sunnuntain sisältävät liput ja erilaiset VIP-lipputyypit liikkuvat tiuhaan tahtiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tähänastiseen lipunmyyntiin, mutta kekkereihin mahtuu vielä hyvin porukkaa mukaan. Tyypillisesti varsinkin paikalliset kävijämme jättävät lipun ostamisen suht viime tinkaan, mikä näkyy meillä myyntikäyrissä vielä festariviikollakin. Suosittelemme tietysti hankkimaan pääsyliput mahdollisimman ajoissa, mitään takeita niiden riittämisestä porteille etenkin sunnuntain lipputyyppien osalta ei ole, vinkkaa Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Ilosaarirockiin myydään kolmen, kahden ja yhden päivän lippuja sekä yhden ja kolmen päivän VIP-lippuja. Kaikkia lipputyyppejä on vielä toistaiseksi saatavilla. Pääsyliput sekä päiväparkkiliput ovat myynnissä Ilosaarirockin verkkosivuilla sekä Lippu.fi:n ja Tiketin verkkokaupoissa ja toimipisteillä. Ilosaarirockin lippujen hinnat nousevat porttihintoihin perjantaina 12.7. klo 14:00.

Festivaaliviikon keskiviikosta eteenpäin tapahtumaan myydään myös lasten yhden päivän lippuja. Huoltajan kanssa Ilosaarirockiin saapuvien 8–12-vuotiaiden lasten liput ovat myynnissä ainoastaan Joensuun taidemuseo Onnin pihalla sijaitsevalla Rokkikontilla sekä festivaalipäivinä pääportin infopisteellä. Lasten lipun hinta on 59 euroa.

Kaikki Ilosaarirockin pääsyliput vaihdetaan rannekkeisiin. Festivaalin rannekkeenvaihto alkaa tapahtumaviikon keskiviikkona 10.7. Rannekkeita vaihdetaan Rokkikontin rannekkeenvaihtopisteellä keskiviikosta perjantaihin 10.–12.7. Festivaalialueen rannekkeenvaihtopiste Louhelan kentällä on auki festivaaliviikon keskiviikosta sunnuntaihin. Ilosaarirockin ranneketta näyttämällä festivaaliasiakkaat pääsevät puoleen hintaan Joensuun Mailan kotiotteluun torstaina 11.7.

Ilosaarirockissa nähdään yhden festariviikonlopun aikana yli 60 bändiä ja artistia. Festivaalin odotetuimpiin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa menneenä viikonloppuna näyttävän paluun keikkalavoille tehnyt PMMP, maailman suurimpiin drum&bass-yhtyeisiin lukeutuva Chase & Status Live (UK), kutkuttavaa teknoa ja metalcorea musiikissaan yhdistelevä Electric Callboy (DE), herkästä tulkinnastaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Tom Odell (UK), arvoituksellisen kokeellista kansanmusiikkia soittava Heilung (DE/DK/NO), Suomen ylivoimaisesti suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva KUUMAA, monikymmenvuotista uraansa juhlistava Don Huonot sekä kymmenet muut.

Suomen suurimpiin ja Euroopan vanhimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluvaa Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 lähtien itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa.

Lisätiedot ja haastattelut:
Tuotantopäällikkö Katri Kilpiä, 040 706 8878
Toiminnanjohtaja Niina Hattunen, 050 506 7122